Skip to main content

Ontdekking van mezelf: Introversion versus Extraversion

ikke introversion extraversion

Mijn reis door de wereld van psychologische typologie, geïnspireerd door Carl Jung, heeft mijn begrip van persoonlijkheid en zelfbewustzijn aanzienlijk verdiept. Met name de ontdekking en erkenning van mijn ware voorkeur tussen introversion en extraversion heeft een significante impact gehad op mijn zelfbeeld en interacties met de wereld om me heen. Het is een pad geweest van aha momenten, aannames, misvattingen corrigeren, zelfacceptatie, en uiteindelijk, transformatie.

De dimensie introversion versus extraversion is fundamenteel in de psychologische typologie en helpt bij het begrijpen van waar individuen hun energie vandaan halen. Extraverte mensen vinden energie in interactie met de buitenwereld, terwijl introverte mensen energie vinden in hun innerlijke wereld van ideeën, emoties en reflecties. Deze voorkeur beïnvloedt talloze aspecten van iemands leven, maar wordt vaak verkeerd begrepen als een eenvoudige indeling tussen sociaal en niet-sociaal zijn.

In mijn eigen ervaring, merkte ik dat veel mensen, inclusief ikzelf, zichzelf liever als extravert beschouwen. Dit komt niet zozeer voort uit een diep begrip van voorkeuren, maar vooral uit een verlangen om gezien te worden zoals men denkt dat sociaal wenselijk beter is.

Extraversie wordt in veel culturen verheerlijkt; het wordt vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals uitgaand zijn en leiderschapscapaciteiten. Echter, deze oppervlakkige interpretatie gaat totaal voorbij aan de ware essentie van wat deze voorkeuren betekenen en hoe ze ons opladen of energie geven.

Mijzelf voor de gek gehouden

In 2008 behaalde ik mijn accreditatie voor de Jungian Type Index (JTI) en was ik ervan overtuigd dat mijn voorkeur extraversion was. Deze zelftoegekende classificatie was ingegeven door het beeld dat ik dacht dat anderen van mij hadden, of moet ik schrijven hoopte dat anderen van mij hadden? Ik kreeg de bevestiging van mijn extraversion voorkeur door mijn collega’s. 'Gelukkig maar' want het was toch erg handig in mijn werk als recruiter. Het reflecteerde echter niet mijn ware aard. Het was een masker, gedreven door de perceptie van wat wenselijk was, niet door mijn intrinsieke neigingen.

Het zelfinzicht onstond tijdens de gesprekken met mensen waarbij ik hen uitleg gaf over de Jungian Type Index (JTI). Ik sprak mensen  waarvan ik binnen twee minuten kon voorspellen dat ze een introversion voorkeur hadden, maar ik sprak ook met mensen waarvan je zou verwachten en denken dat ze een extraversion voorkeur hadden. Na de persoonlijke uitleg van de JTI, gaven ze duidelijk aan een  introversion voorkeur te hebben. De uitkomst van de vragenlijsten werd daarmee alsnog bevestigd.

De persoonlijke ervaringen en gevoelens die gedeeld werden waren voor mij heel herkenbaar en diep van binnen wist ik het. Ik heb een introversion voorkeur.

Ik was me inmiddels al een aantal jaren bewust van mijn eigen introversion voorkeur. Dat merkte ik bijvoorbeeld aan mijn typische voorkeur voor het plegen van acquisitie. Geen bellijsten met cold prospects maar meer een vanuit beschikbare kandidaten gerichte manier. Ik had in verhouding tot het aantal mensen die ik sprak vaak een hoger percentage plaatsingen dan mijn extraverte collega’s die veel meer mensen benaderden en spraken. Zij haalden juist daarmee een vergelijkbaar aantal plaatsingen. Het gaat dus niet om wat goed of fout is, maar vooral om wat bij je past en dat je je daar bewust van bent.

ActionTypes Approach
Het verschil tussen nurture en nature.

De doorbraak met meer verdiepende inzichten kwam in 2017, toen ik kennismaakte met de ActionTypes methodiek. Een van de eerste dingen die ik daar hoorde was het verschil tussen nuture en nature. "Je lichaam liegt noot" Deze benadering, die zich richt op het verband tussen psychologische voorkeuren en de onmiskenbare koppeling met motoriek, opende mijn ogen.

Natuurlijk schakelen tussen verschillende voorkeuren
Verschillende oefeningen en observaties bevestigden onmiskenbaar mijn introversion voorkeur maar lieten me ook zien en ervaren dat als de situatie aangepast werd ik automatisch schakelde naar een ander voorkeursprofiel met een extrovert karakter. Het vermogen om tijdelijk naar een meer extraverte modus te schakelen onder bepaalde omstandigheden, toonde mij de adaptieve aspecten van lichaam en geest. Het gebeurt me bijvoorbeeld wanneer ik enthousiast ben over een onderwerp of situatie. Ik leerde en merkte ook dat ik bij het omschakelen naar extravert doelgerichter wordt in mijn gedrag en handelen, een manier om weer terug te kunnen schakelen naar mijn introverte voorkeur?

Mijn natuurlijke voorkeuren omarmen

Het waren inzichten die verrassend, bevestigend en bevrijdend waren. ActionTypes hielp mij mijn natuurlijke voorkeuren te omarmen en gaf me veel meer inzicht in hoe mijn lichaam en geest het beste samenwerken en wat ik nodig heb om me verder te kunnen ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld in de ActionTypes Approach en heb ik verschillende modules doorlopen bij Bertrand Théraulaz, een van de founders van ActionTypes. Dagelijks gebruik ik de inzichten die ik heb opgedaan vanuit ActionTypes in mijn werk bij teamontwikkeling en coaching maar zeker ook voor mijzelf in de reis die persoonlijke ontwikkeling heet!

Deze reis van zelfontdekking heeft me geleerd dat ware zelfkennis verder gaat dan hoe we door anderen gezien willen worden. Het gaat om het herkennen en waarderen van onze innerlijke wereld en hoe deze ons energie geeft en ons gedrag beïnvloedt. Door mijn eigen pad te omarmen, heb ik geleerd om authentieker te leven en te werken volgens mijn natuurlijke ritmes.

Introversion of Extraversion?
De situatie bepaald wat je inzet

Voor iedereen die worstelt met hun zelfbeeld of voelt dat ze niet passen in de conventionele labels van introversion of extraversion, moedig ik je aan om eens dieper te graven. Erken dat voorkeuren complex kunnen zijn en je meer kunnen vertellen over hoe je energie verwerkt en je oplaadt dan hoe sociaal je bent. En misschien, net als ik, vind je daar een deel van de sleutel tot je ware zelf.

Iedereen is anders! 

Teaminzicht Contact

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen neemt u contact op met Iwan Nijkamp T. 06 -523 261 47 iwan@intalentenverbinden.nl