Skip to main content

Deep Motivational Drivers - DMD's

Deep Motivational Drivers "Nieuwe inzichten voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling".

Bij Teaminzicht maken we bij verdiepingstrajecten gebruik van de ActionTypes Approach. Een van de onderdelen uit de ActionTypes Approach zijn DMD’s Deep Motivational Drivers.

Ontstaan van DMD's

Geïnspireerd door het Japanse Seïtai ontdekte ActionType grond­legger Ralph Hippolyte dat de individuele drijfveren van mensen zijn verbonden met de functionele bewegingen van de vijf lumbale wervels (L1-5) en dat deze fysiek zijn te testen aan de hand van de tonus rond de wervelkolom. Hij noemde dit de Deep Motivational Drivers - DMD's. Een toepassing van Deep Motivational Drivers in combinatie met de Actiontype methode geeft zeer interessante inzichten voor coaching en ontwikkeling.

Om veranderingsprocessen te bewerkstelligen is het inspi­reren vanuit, en kunnen inspelen op de individuele drijfveren van mensen belangrijk.

DMD's - Statische drijfveren en Dynamische drijfveren

Ieder mens blijkt over een statische drijfveer en een dynamische drijfveer te be­schikken. De dynamische drijfveer vertelt waar iemand voor gaat, de statische drijf­veer hoe hij of zij informatie wilt ontvangen of ervaren om de vonk over te laten slaan en in beweging te komen. Iedereen heeft een intrinsieke en een extrinsieke drijfveer.

De statische drijfveren;

  • Understanding
  • Anchoring

De Dynamische drijfveren;

  • Relation
  • Competition
  • Projection

Hoe bepaal je Deep Motivational Drivers - DMD's ?
Deep Motivational Drivers kun je bepalen aan de hand van de tonus (spierspanning) rond de wervelkolom. De DMD's worden bepaald aan de hand van vijf verschillende oefeningen in de vorm van een functionele beweging.

De vijf lumbale wervels (L1-5) zijn fysiek te testen aan de hand van de tonus rond de wervelkolom. Bij iedereen blijken twee van de vijf functionele be­wegingen er meteen voor te zorgen dat de juiste tonus (meer spierspanning) ontstaat, bij de andere drie bewegingen is dat niet het geval. De twee functionele bewegingen met de juiste tonus vormen de indicatie voor de Deep Motivational Drivers van iemand.

Inloggen gebruikers

Teaminzicht Contact

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen neemt u contact op met Iwan Nijkamp T. 06 -523 261 47 iwan@intalentenverbinden.nl