Geslaagde dag teamontwikkeling voor Inreda Diabetic

teaminzicht inzicht en beleven

Vlak voor de zomervakantie verzorgden Matthieu Beunders en Iwan Nijkamp van Teaminzicht in samenwerking met Maurice Heijnen van Mountainbikeclinics.com een hele dag teamontwikkeling voor Inreda Diabetic in Goor. Inreda had deze dag als hoofdprijs gewonnen met het snelste bedrijventeam bij de estafette van de Kastelenloop Diepenheim 2018.

In de week voorafgaand aan de teamdag hadden alle deelnemers een individueel gesprek met Matthieu of Iwan over hun persoonlijke gedragsvoorkeuren (gebeasserd op de Jungian Type Index). Het leverde de deelnemers veel inzicht op in hun eigen gedragsvoorkeuren. Daarmee hadden alle deelnemers eveneens een mooie basis voor de dag teamontwikkeling die volgde.

Leerzame ochtend

intuition sensing

Het ochtendprogramma stond opnieuw in het teken van de typologie, nu meer gericht op het team. Het leverde naast inzichten ook handvaten voor de samenwerking in het team. Met één van de werkvormen werd heel mooi het verschil tussen Sensing en iNtuition voorkeur ervaren door de deelnemers, vooral ook waar het gaat om verschillen in de manier van samenwerken. Ook de verschillen tussen Thinking en Feeling voorkeur leverde waardevolle informatie en een boeiend gesprek op.

Sportieve middag

Na de lunch was het tijd voor sportieve actie. Een middag mountainbiken! Maurice Heijnen verzorgde het middagprogramma. Nadat de mountainbikes (die door Maurice beschikbaar werden gesteld) waren afgesteld konden de deelnemers op de fiets voor de clinic.

inreda teaminzicht 2018

Het eerste uur werd gebruikt voor verschillende technieken zoals het sturen en remmen, daarna fietste het team onder begeleiding van Maurice een groot deel van de mountainbikeroute Markelo. Iedereen kreeg daarbij individuele tips van Maurice, mede aan de hand van foto en video.

Dennis de Freytas, deelnemer;

“De dag teamontwikkeling was in zijn geheel een erg goedverzorgde en succesvolle dag.
In navolging op de individuele gesprekken, waar inzicht in persoonlijke voorkeuren werd verkregen volgde een programma met het team. Beide programma's hebben meer inzicht gegeven in eigen persoonlijke voorkeuren, de voorkeuren van collega's en hoe deze samenhangen.

Door deze duidelijk in kaart te hebben gebracht kan er zinvol worden ingespeeld op onderlinge samenwerking en manier van communicatie.
De verkregen inzichten zijn zeer bruikbaar om mee te nemen op zowel werkgebied als daarbuiten.”

Teaminzicht Contact

Klavermaten 65-6
7472 DD Goor
T. 06 - 523 261 47

KvK 08113144
BTW-ID NL001650694B56

Teaminzicht Programma's

Voor teams

Individuele deelname

Inloggen gebruikers